KalandBirodalom

KalandBirodalom képekben

Az egykori laktanyaközpont közepén elhelyezkedő víztorony épülete új funkciókkal kel életre és nyílt meg 2021 nyarán a látogatók számára. A torony 22 méteres és 6 szintes magaslata kiegészül egy kilátóval, ahonnan tiszta időben teljes panoráma nyílik a Fertőtől a Pannonhalmi-dombságon át, a Ság-Somló kúpján keresztül az Alpok kétezres csúcsáig.

AktiVár


Hat szint a toronyban, ami érzékszervekre épülő interaktív kiállítást takar. Megzavarodik az agyunk a látás szintjén az optikai csalódásoktól, próbára tehetik az idelátogatók ügyességüket különböző témákban.

Vajon kinek sikerül kitapogatni mit rejtenek a fiókok? Ki tudja, milyen illatokat takarnak a táblák? Édes, keserű vagy savanyú az adott étel? Mennyi mindent befolyásol a hőmérséklet? Ki fogja felismerni a hangszereket és a dallamokat?

6-99 éves korig garantált a szabadidő minőségi eltöltése, az izgalmas kérdések és információk sora.

Előzetes időpontfoglalás szükséges!

RejtekZóna


Az épület hajdani jellegét megtartva egy szovjet katonai megszállás témájú szabadulószobát hoztunk létre. A tárgyak nagy része eredeti, sokat helyiek felajánlásából kaptunk.

A felnőttek részére 1 órás logikai feladatsorral szolgálunk, mely csapatépítésre, baráti társaságok kikapcsolódására is remek lehetőség. Igazi nyomozás 60 percben. Az ideális létszám 2-6 fő.

Felsős korosztálytól egy könnyített, rövidített fél órás feladatsor is készen áll, így aki szeretné az "AktiVár" kiállítását is megtekinteni, ideális kiegészítő program lehet hozzá.

Hamarosan elkészül az egészen kicsiknek, 7 éves kortól ajánlott szoba is.

Előzetes időpontfoglalás szükséges!

Brummogó


Több, mint 4000 plüssmackó otthona a "Brummogó" szoba.

A helyszín, ahol minden a medvékről szól. Barnamedve, fekete medve, örvös medve, jegesmedve, panda. Rengeteg féle egyedi mackó, akik közül sokan énekelni, táncolni, beszélni is tudnak. Nemcsak kiállítás, hanem játék feladatsorokkal, ismertetőkkel, érdekes információkkal, medvés dalokkal, mesékkel kicsiknek, nagyoknak, szülőknek animátoraink segítségével.

Nyitvatartási időben bármikor látogatható.

LátZoom

A torony 22 méteres és hat szintes magaslata kiegészül egy kilátóval, ahonnan tiszta időben teljes panoráma nyílik a Fertőtől a Pannonhalmi-dombsággon át, a Ság-Somló kúpján keresztül az Alpok kétezres csúcsáig.