Program

 

 


 RÓLUNK

Az egykori laktanyaközpont közepén elhelyezkedő víztorony épülete új funkciókkal kel életre és nyílt meg 2021 nyarán a látogatók számára. A torony 22 méteres és 6 szintes magaslata kiegészül egy kilátóval, ahonnan tiszta időben teljes panoráma nyílik a Fertőtől a Pannonhalmi-dombsággon át, a Ság-Somló kúpján keresztül az Alpok kétezres csúcsáig.

 

A KalandBirodalomban található egy tematikus, interaktív kiállítás, mely a látogatók érzékszerveit teszi próbára. Egy szovjet megszállás tematikájú szabadulószoba kicsiknek, nagyoknak, felnőtteknek egyaránt logikai feladványokkal nyújt kikapcsolódást, csapatépítő jellegű játékot. Egy játékos feladatokkal teli mackószoba több, mint 4000 db plüssel készen áll a gyermekek szórakoztatására. Ezen felül a kalandtéren virtuálisan körbe lehet evezni a Fertőt és tekerni a Fertő-tájat, mászófalon ügyeskedhetnek a gyerekek.

A MOZGOLÓDÓ

Színes, építőkockás játékokkal ügyességi feladatokat, sorversenyeket játszhatnak a gyerekek. Nem csak egy egyszerű mászófal többféle nehézségi szinttel található itt, hanem a belsejében kialakított barlangban lehet bujkálni.

 

Biciklikkel a Fertő-táj több helyszínén lehet kerekezni, sőt akár egymással versenyezni is, a Fertő nádasának labirintusában pedig evezhetünk.

 

 AZ AKTIVÁR

Hat szint a toronyban, ami érzékszervekre épülő interaktív kiállítást takar. Megzavarodik az agyunk a látás szintjén az optikai csalódásoktól, próbára tehetik az idelátogatók ügyességüket különböző témákban.

Vajon kinek sikerül kitapogatni mit rejtenek a fiókok? Ki tudja, milyen illatokat takarnak a táblák? Édes, keserű vagy savanyú az adott étel? Mennyi mindent befolyásol a hőmérséklet? Ki fogja felismerni a hangszereket és a dallamokat?

 

6-14 éves korig garantált a szabadidő minőségi eltöltése, az izgalmas kérdések és információk sora. Az Aktivárba előzetes időpontfoglalás szükséges!


A REJTEKZÓNA

Az épület hajdani jellegét megtartva egy szovjet katonai megszállás témájú szabadulószobát hoztunk létre. A tárgyak nagy része eredeti, sokat helyiek felajánlásából kaptunk.

A felnőttek részére 1 órás logikai feladatsorral szolgálunk, mely csapatépítésre, baráti társaságok kikapcsolódására is remek lehetőség. Igazi nyomozás 60 percben. Az ideális létszám 2-6 fő.

Felsős korosztálytól egy könnyített, rövidített fél órás feladatsor is készen áll, így aki szeretné az "AktiVár" kiállítását is megtekinteni, ideális kiegészítő program lehet hozzá.

 

Hamarosan elkészül az egészen kicsiknek, 7 éves kortól ajánlott szoba is. A Rejtekzónába előzetes időpontfoglalás szükséges! A BRUMMOGÓ

A Kulturális és Szolgáltató Központból több, mint 4000 plüssmackó költözött át a KalandBirodalom "Brummogó" szobájába. 

 

Bíró Norbert gyűjteményét nálunk tekinthetik meg. A helyszín, ahol minden a medvékről szól. Barnamedve, fekete medve, örvös medve, jegesmedve, panda. Rengeteg féle egyedi mackó, akik közül sokan énekelni, táncolni, beszélni is tudnak. Nemcsak kiállítás, hanem játék feladatsorokkal, ismertetőkkel, érdekes információkkal, medvés dalokkal, mesékkel kicsiknek, nagyoknak, szülőknek. A LÁTZOOM

A torony 22 méteres és hat szintes magaslata kiegészül egy kilátóval, ahonnan tiszta időben teljes panoráma nyílik a Fertőtől a Pannonhalmi-dombsággon át, a Ság-Somló kúpján keresztül az Alpok kétezres csúcsáig. ÚJDONSÁGOK!

 

MACKÓ ÖRÖKBEFOGADÁS:

 

Bemutatkozik a mackószoba újdonsága: az örökbefogadás! Szeretnél magadnak egy játszótársat, de nincs hely a szobádban? Csak válassz egy szimpatikus mackót, nevezd el és máris a tiéd 1 évre.

 KAJLA ÚTLEVÉL:

Hol van, Kajla? Itt nálunk! Nagyon jó hírrel tudunk szolgálni azok számára, akik Kajlával járják az országot, ugyanis hozzánk is megérkezett a kis tappancsaival.

 

Várunk minden útlevéllel rendelkező gyereket pecséttel és 20% kedvezménnyel a KalandBirodalomban!

 AJÁNDÉKUTALVÁNY:

 

Kifogytál már az ajándékötletekből? Nem tudod mit vegyél ismerősöknek szülinapra? Egy csapatépítő szabadulás, logikai játék biztosan örömet okozna az ünnepeltnek. Már tudtok nálunk AJÁNDÉKUTALVÁNYT is vásárolni. Nyitvatartási időben bármikor megtaláltok minket a KalandBirodalomban.


 


ÁRLISTA

Hírek megtekintése hírolvasóval:

rss